Bracka

Slovensky Kopov Lé Hallaröd´s Bracka 2013-06-07 Utställning "Excellent"

Utställning Slovakien "Very Good"

"Mankhöjd 42 cm" HD-grad C

Genomfört Kopovklubbens Anlagsprov.

Genomfört mentaltest BPH

Bracka Är ju skapelsen av provparningen mellan Honda och Ivo B-Kullen. Hade först inte tänkt behålla någon. Utan vänta tills utvärderingen av kullen var klar och då behålla en ifrån den andra parningen om allt gått enligt planen ? Men denna lilla tjej kändes speciell direkt ifrån början så jag tog beslutet tidigt att båhålla henne och avvek aldrig ifrån detta någonsin.

Hon skällde gris vid 7 mån i hägn och tyckte detta var jätteskoj sköt en gris för henne i jakthägnet våren 2014 spårprovet samma vår gick inte som jag tänkt men mycket kritik gick till mig. Men nya tag nu våren 2015.

Första släppet hösten 2014 drev hon en bock 1,5 km iväg och hade svårt att hitta bakspåret hela vägen tillbaks. Då jag ej har släppt henne på jakter första säsongen där det skjuts rådjur. Har rådjursdreven minskat och kortats i drevtider. Jan 2015 har intresset nästa försvunnit.

Hon har bara haft ett par tre riktiga Älgarbete vad jag vet och visar lite intresse för Älgslag. Men Vildsvin tycker hon är roligt så pass att hon blev snittad av en galt mitt i säsongen 2014 då husse var stressad på morgonen och släppte henne utan västen. Som tur var tog beten i bröstbenet och vinkla ut istället för in kroppshålan. Så vi fick bara öppna och sy ihop en muskel. Men man blev ju fundersam om det satt sig i huvudet på henne ? Men så fort stygnen åkte var det full grisjakt igen.

Hon har enligt mig blivit perfekt i tikstorlek. Liten och nätt med bra energi samt att det går bra för henne på utställningarna också. Hon är väldigt lik sin far i kroppsformen, men surt humör som morsan. Vad det gäller skall. Är hon väldigt lös i skallet och väcker i löpan innan upptag. Hon har kommit, vad jag vet. Förbi passkytt i drev 10 min efter Vildsvinen gått förbi denna. Där ser man vad kombinationen kan ge då hennes mor är väldigt hård i skallet och skallar nästan bara vid synkontakt.

Hon är fortfarande lite kontaktbenägen med mig under jakt men jobbar med detta under våren och sommaren 2015 och ser mycket fram till hösten vintern 2015/2016

Hon blev skadad för andra gången Aug 2015 i Hägn. Hon ligger väldigt nära grisarna i arbete och får hon drev på dom så nafsar hon dom gärna i hasorna. Så det är västtvång på denna damen nu.

 

Kontakta oss

 

email: gimpen@live.se

 

tele: +46(0)709-348914

Copyright 2017 lehallarods.se. All Rights Reserved.