Honda

Slovensky Kopov Honda (Gucka Espets Driva)

2010-03-14 "mankhöjd 45 cm"

utställning " Excellent"

HD-grad A

Hondas mor hittade jag efter en tids letande. Då gick jag som hundförare tillsamans med en som hade en syster till Hondas mor och började titta på denna kullen och hitta den jämnhet och tidig utveckling jag sökte.

Fick kontakt med Rickard på Gucka Espets och tillsamans med Rickard landa valet på Honda. Första månaderna på första säsongen gick segt vad det gällde avskjutning. Men jaga gjorde hon allt hon hitta och det var väl just den enda säsong hon jobba med Älg en del. Det intresset har svalnat av med åren och det är till min vetskap bara skjutet en älg för henne. Nog för att man siktat mer än en gång men det skall ju vara lovlig med. Och Rådjur drev hon så klart men med målmedveten injagning är hon rådjursren.

Men till slut lossnade det och det sköts 3 Vildsvin på en och samma jakt på drev för henne till slut blev det 8 st grisar denna första säsong men också en rejäl översprungning samt 2 snitt i frambenen men jag fick lyckligtsvis skjuta en på stånd för henne ute i en vass.

Hon är injagad i Skåne så sök & ihärdighet är därefter men fungerar perfekt i Södra Sverige. spikar Vildsvinen brukar hon släppa mellan 500-1000 och kommer tillbaks och nyper tag i en ny. Samt går sällan över Km om där inte är blod i spåret. Men biter sig grisarna kvar i planteringarna jobbar hon på. Honda är lite vad jag vill kalla en säsongshund brukar vara dålig i början Sep och ökar mot slutet och andra halvan av Dec och Jan är hon riktigt het.

Hon är väldigt hård i skallet så skallar hon är där nått framför henne. Rejäl i storlek för att vara tik.

2015 Har Honda startat super. Bästa säsong någonsin. Bättre sök, längra drev, och en djävla jaktlust. Hoppas hon kan hålla sig skadefri hela säsongen ?

 

 

Kontakta oss

 

email: gimpen@live.se

 

tele: +46(0)709-348914

Copyright 2017 lehallarods.se. All Rights Reserved.