Hur hundarna jobbar

 

Honda 6,5 år & Bracka 3,5 år :

 

Har inga jättestora sök brukar ligga upp till ett par hundra meter max. letar mycket på spår vindar endast lite. kan hägna i upp till ett par tre km om det ger sig iväg. Men oftast inte mer än 500 meter och kommer tillbaka och plocka upp nytt vilt. Men jobbar på så länge det står. Håller i längst på Vildsvin och Älg mindre på Hjort. Honda är 100% Rådjursren och Bracka så gott som. Alla mina hundar jagas in på Vildsvin för att kunna hitta,resa och arbeta med Vildsvin självständigt. Jag släpper gärna i Vass och Majs. Samt går som hundförare ifrån Slovakien och Tyskland i söder samt hela vägen upp till Sörmland i norr

Honda är hårdare i skallet så när hon skäller har hon i regel kontakt. Medans Bracka väcker i slag och kan skalla i minst 10 min gamla slag.

Bogdan 2,5 år :

 

Han jagar än så länge vad han hittar och tar väldigt kalla slag. När han hittar dessa brukar han hänga på detta spår 1-3 timmar vid Vildsvin & Älg något mindre på övrigt vilt. Han kan ligga långt efter viltet men ger sig inte för det. skallar bara när han ligger nära.

Denna kille släpper jag i regel inte i södra Sverige förutom på eftersök. Lämpar sig utmärkt att släppa ifrån foderplats/Åtel eller på synlig viltkontakt. Har sök ca som dom andra.

Ibland släpper jag Bogge och Bracka tillsammans vid något tillfälle har hon hängt i på Vildsvin och Älg 2 timmar men nästan alltid kommer hon tillbaka när han tuffar på. Så jag har en hund kvar i såten.

 

Baby Blizz 9 mån :

 

Är under intagning.

Kontakta oss

 

email: gimpen@live.se

 

tele: +46(0)709-348914

Copyright 2017 lehallarods.se. All Rights Reserved.