Honda-kullen

Ivo von der Schweinegrube

Gucka Espets Driva (Honda)

B-Kullen

B-kullen är en exerimentparning med en linjeavel på en specifik Tysk hanne. Som hade, när han levde väldigt goda nedärvningsegenskaper i sina avkommor. Och detta har vi försökt att förstärka med att lägga han (Jager Spod Sihly) som morfar till både Honda & Ivo.

Själva resan var ju ett äventyr för sig själv. Nervös som man var glömde jag hundpärmen i Sverige så vi fick vända i Danmark. Men där får jag Tacka Magnus & Erik Bondesson (Gaddaröds) för hjälp med tolkning och resesällskap och så klart till den Tyska kunskapen & gästvänligheten.

Det blev 10 st 5 hannar & 5 tikar tyvärr dog en hane i ung ålder av glykolförgiftning.

Valparna präglas tidigt med att få ligga och sova i vildsinskinn och leka med klövar och vår egen husgris tidigt, och under hela dom 8 v tills dom nya ägarna kommer. Hos oss är man välkomen att hälsa på så mycket man vill som köpare så fort valparna flyttat ut ur huset och ner i hundhuset.

Kullens utvärdering går över förväntan nu vid deras andra säsong i skogen 2015/2016 visar dom fina egenskaper både i jakt, spårning,mentaltester och utställning. Samt att dom väcker på slag och skallar både i löpa och vid kontakt.

 

En hanne och tik som till och med har behövt hålla tillbaks lite tack vare den stora skärpa och jaktlust. Större delen av hundarna skällde gris i hägn vid 7-9 mån med viftande svans och glädje. Jag har själv behållt en tik som jag tror på och är väldigt nöjd med. Hon har redan tyvärr blivit sprättad 2 gånger. Så släpps bara med skyddsväst. Men det intressanta är att så fort stygnet tagits är det fulljakt på vildsvin direkt. Så hon verkar stark i huvudet vilket jag tycker är en bra egenskap hos en vildsvinshund. Titta in på dom olika hundarna om ni vill veta mer ? Ni hittar även film på lite allt möjligt i galleriet.

Samt att tidigare valpköpare gärna ställer upp som referenser.

Kontakta oss

 

email: gimpen@live.se

 

tele: +46(0)709-348914

Copyright 2017 lehallarods.se. All Rights Reserved.